Ski – Maramureș

Păstrăvăria Alex, Mara, Maramureș

Era o zi frumoasă de sfarșit de ianuarie. Aveam plănuit de ceva vreme un sejur la munte pentru a ne bucura de zăpadă și pentru ski. Anul acesta am vrut să fie la noi în țară, așa că am ales ca și destinație Maramureș, mai exact Păstrăvăria Alex din satul Mara, comuna Desești. Pentru ski am optat pentru pârtia de la Cavnic din munții Gutâi.  După ce am trecut granița, noi venind din Budapesta, am mai mers cu mașina aproximativ 100 km până ce am ajuns într-un peisaj de vis, de munți, cu multe serpentine și curbe periculoase. Cu o zi înainte ninsese și era zăpadă peste tot. Totul în jur era de vis. Te ducea cu gândul la copilărie când totul era alb și de dimineața până seara stăteai afară, înghețat și în același timp erai foarte fericit.

Nu mare mi-a fost mirarea când după o curbă a apărut Păstrăvăria Alex. Ne așteptam să fie un complex cu mai multe căbănuțe, dar când am văzut că se întinde pe două dealuri în oglindă, ni s-a părut ireal de frumos. Pe partea stângă era restaurantul, o clădire unde te cazai, și în rest peste tot imprăștiate pe deal erau multe foișoare din lemn. Sus in vârful dealului copiii se puteau bucura de tobogane, leagăne si hamace. Am închis pentru un moment ochii și mi-am imaginat cum putea să fie vara, ce peisaj magnific, ce culori, ce mirosuri.

Păstrăvăria Alex
Păstrăvăria Alex

În partea dreaptă am avut o altă surpriză. Pe întreag dealul se întindeau mai multe piscine in aer liber. “Pă coastă” se numesc și sunt fantastice. Dacă faci baie în ele ai parte de cel mai nemaipomenit view. Vezi atât munții, cât și întreaga vale unde este situat satul Mara. Deși văzusem fotografii cu aceste piscine, nu am fost pregătită pentru frumusețea acestei priveliști.. De asemenea, găsești și aici multe foișoare împrăștiate pe deal, restaurant și bar la piscine, precum și o nouă pensiune, construită recent, situată exact în vârful dealului, având și un centru spa. Acum, fiind iarnă, nu funcționau, dar seara erau luminate dând un farmec aparte întregului tablou.

One thought on “Ski – Maramureș

Comments are closed.