Cazare Păstrăvăria Alex

Cazarea la Păstrăvăria Alex a fost mai mult decat mulțumitoare. Camere mari, spațioase cu design în stil rustic, maramureșean, călduroase, dotate cu tot ce aveai nevoie. Mâncarea a fost delicioasă, cu porții imense. Am încercat tot. De la platourile tradiționale cu slăninuță, cârnați, șuncă, brânză, până la ciorba de păstrăv, ciorba de burtă, și de găină. De asemenea, găsești multe feluri principale, cu pește din păstrăvărie, cu carne proaspătă însoțită de garnituri gătite tradițional și acompaniate de murături de casă. Celebrul balmoș, papanașii și clătitele sunt un adevărat festin culinar.Oamenii sunt deosebit de amabili și ospitalieri.

Divertisment

Ca și activități interesante în jurul păstrăvăriei, noi am optat pentru ski. Sunt mai multe pârtii în jur, noi fiind cu copiii am ales pârtia Roata, de dificultate medie, este deservită cu teleski și se ajunge relativ repede la ea, fiind situată în Munții Gutâi, la jumătatea distanței dintre Baia Mare și Sighetu Marmației. Se poate închiria echipament și poți apela și la serviciile instructorilor de ski. Totul e la un preț rezonabil, mult mai mic decât dacă mergi la ski in străinătate. De asemenea, poți găsi și pârtii cu dificultate mare. Ce e nemaipomenit e faptul că sezonul de iarnă începe în decembrie și se termină în aprilie. Noi am fost norocoși și am avut parte de multă zăpadă, a nins în fiecare zi și ne-am putut bucura de săniuș, am făcut oameni de zăpadă, copiii au uitat total de telefoane, de console.

Un alt loc vizitat de noi a fost și cimitirul vesel de la Săpânța. În ciuda frigului de afară am stat și am citit aproape toate crucile. Noi l-am mai vizitat, dar pentru băieți a fost ceva nou, au fost chiar puțin sceptici când le-am spus că mergem să vizităm un cimitir, dar le-a plăcut la nebunie. Nu mai plănuisem să vizităm și Muzeul Satului din Sighetul Marmației, dar nu am apucat. Sunt multe obiective turistice care merită vizitate în Maramureș, vi le recomand pe toate și chiar dacă nu reușești să le vezi, revino de mai multe ori, bucură-te și lasă-te surprins de fiecare dată de unicitatea locurilor și oamenilor.