Pălăria – un accesoriu mereu la modă

Pălăria este un accesoriu care nu pot să spun că este în topul preferințelor mele. Asta poate și pentru că nu sunt o persoană înaltă sau poate pentru că nu îmi place să îmi pun nimic pe păr. În trecut nicio doamnă nu ieșea din casă fără să poarte o pălărie sau umbreluță. Dacă o făcea se zicea despre ea că aparține unei clase sociale mai joase.

Multă lume se ferește să le poarte, poate pentru că nu au cultura pălăriei, nu sunt obișnuiți cu ele, nu știu cu ce să le combine sau pur și simplu nu le plac. Chiar zilele trecute am trecut pe lângă un grup de adolescenți și doi dintre ei purtau pălării la o ținută casual. Mi s-au părut foarte curajoși, dar și foarte șic.

Nu pot să spun de ce, dar pălăria vorbește și despre om. În funcție de modelul ales, putem să ne dăm seama de personalitatea purtătorului, dacă sunt mai extravaganți, mai misterioși sau mai liniștiți. Ce e sigur e faptul că oamenii care poartă pălării nu ne lasă indiferenți, ni se par misterioși și fascinanți.

Alegerea pălăriilor

Pălăria este într-adevăr un accesoriu care îți dă o anumită eleganță, prestanță, ai un farmec aparte și o alură de mister. O pălărie se poartă cu atitudine. Vei atrage atenția asupra ta, fie că este vorba de un eveniment mai special, sofisticat, fie de o simplă ieșire cu prietenii. Pălăriile sunt ca și pantofii, complimentează ținuta.

Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o pălărie. O alegi în funcție de forma feței, de stilul vestimentar, de înălțime, de anotimp. Niciodată o femeie minionă nu va arăta bine cu o pălărie mare, imensă. Dacă ești adepta stilului casual ar fi indicat să alegi o pălărie tip șapcă de baseball. Pentru sezonul cald pălăriile Floppy și Panama sunt cele mai indicate. Ele te protejează de căldura soarelui și împiedică apariția ridurilor și a petelor pigmentare. Pentru sezonul rece sunt indicate pălăriile confecționate dintr-un material mai gros pentru a te proteja mai bine de frig. Un alt criteriu după care îți alegi pălăriile este și în funcție de culorile care predomină în garderoba ta.

Modele de pălării

  • Pălăriile Fedora – sunt pălării tipic bărbătești, de inspirație masculină
  • Pălăriile Panama – sunt pălării de culoare deschisă, ușoare, le purtăm la ținute lejere de vară
  • Pălăriile Floppy – potrivite pentru zilele de vară, cu boruri largi, confecționate din material lejer
  • Pălăriile de tip Cowboy – potrivte pentru mers la călărie sau la petreceri
  • Pălăria tip șapcă de baseball – potrivită pentru ținute mai sport

Așadar, dacă vă hotărâți să vă achiziționați o pălărie, țineți cont de toate criteriile enumerate și alegeți modelul care credeți că vi se potrivește. Trebuie să vă acordați suficient timp și răbdare pentru o achiziție ideală. Asta pentru că pălăria potrivită completează o ținută, o face mai elegantă, iar una aleasă neinspirat o poate strica iremediabil.