Ritualuri de înfrumusețare

Aspectul fizic este primul lucru pe care îl văd cei din jur la prima vedere. Este ca și o carte de vizită. Cu toții ne dorim ca să rămânem veșnic tineri și frumoși ca să putem impresiona. Femei și bărbați din întreaga lume apelează la o serie de ritualuri de înfrumusețare. Acestea dacă sunt folosite cu perseverență dau rezultate uimitoare în timp .

Ritualurile de înfrumusețare trebuie să devină în timp obișnuințe, lucruri pe care să le facem în mod natural, repetat ca și o rutină normală. Aceste ritualuri trebuie să fie un cumul de mișcare, hidratare, alimentație sănătoasă și îngrijire. Prin urmare, ne propunem să facem mișcare de cel puțin 3 ori pe săptămână, să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi, să mâncăm sănătos, să ne aplicăm tot felul de produse pe care industria de skincare ni le pune la dispoziție și să nu uităm de demachierea zilnică.

La ce ritualuri apelăm?

În fiecare țară femeile au propriile lor secrete și ritualuri de înfrumusețare. Ele sunt transmise din generație în generație și bineînțeles sunt adaptate și la condițiile de climă și nivelul de trai. Unele femei apelează la tehnici mai complicate, altele folosesc ce au la îndemână.

Unul din ritualurile des practicate de femei este pălmuirea blăndă a feței. Acest procedeu ajută la stimularea circulației sangvine a tenului și conferă fermitate. În zona ochilor, unde pielea este mult mai subțire, se face blând, doar cu degetul inelar pentru o presiune mai mică.

Alte femei apelează la diferite măști, fie cumpărate din comerț, fie făcute pe bază de fructe, ierburi, ou, miere. Cele mai multe, însă, își fac un obicei de a merge regulat la saloanele de cosmetică pentru tratamente profesionale.

rutina de cosmetice

Pe lângă ten, o atenție deosebită se acordă părului. Folosirea de măști hidratante și șampoane adecvate firului de păr, atenția acordată scalpului, tăierea periodică a vârfurilor, hidratarea și alimentația sănătoasă ne ajută foarte mult să avem un păr sănătos și mătăsos.

produse de îngrijire a părului

Pielea, de asemenea, este imperios necesar să avem grijă de ea. Trebuie să fie periodic exfoliată, hidratată zi de zi și îngrijită.

îngrijirea pielii

Ritualuri prin lume

Femeile din India, de exemplu, folosesc apa de trandafir ca și tonic, după demachiere și înainte de aplicarea cremei de hidratare, deoarece are un efect antiaging. Folosesc turmericul într-o gamă largă de măști și tratamente. Pentru îngrijirea părului folosesc uleiul de cocos, iar pentru vopsirea lui folosesc henna, o plantă foarte populară în India, cu proprietăți benefice pentru păr.

Femeile din Coreea de Sud au devenit un trend în ultimii ani prin metodele lor de îngrijire și machiaj. Pielea este considerată a fi oglinda sufletului, așadar pun mare preț pe îngrijirea ei. Folosesc o mulțime de măști pentru ten, zilnice, precum și măști de noapte, a căror ingrediente active sunt absorbite în timpul somnului. Pentru demachiere folosesc uleiuri, iar pentru protecția tenului crema BB, crema CC.

În Japonia, femeile își curăță tenul cu ulei din tărâțe de orez. Folosesc diferite esențe din plante combinate cu uleiuri, cu efect antirid. Apelează la exfolieri zi de zi. În China, orezul este folosit în rutina lor zilnică de înfrumusețare, iar în Brazilia femeile folosesc nisipul pentru a-și tonifia pielea și a scăpa de celulită.

Așadar, în căutarea frumuseții și a tinereței veșnice, femeile din toată lumea au căutat metode și ritualuri specifice pentru îngrijirea pielii și a aspectului fizic.

Ritualuri zilnice, săptămânale și lunare

Fă-ți propria ta rutină de ingrijire, iubește-te și nu uita nici măcar o zi cît sunt de importante ritualurile de înfrumusețare.

produse de înfrumusețare

Zilnic

 • curățarea tenului dimineața și seara
 • folosirea unei creme hidratante de zi și de noapte, precum și a unei creme de ochi
 • aplicarea unui factor de protecție solară cu SPF, minim 20, ideal 50
 • hidratare -2 litri de apă
 • somn suficient, 7-8 ore, foarte important pentru sănătatea fizică și mentală.

Săptămânal

 • aplicarea unei măști pentru ten și ochi, dacă e naturală e și mai bună
 • exfolierea pielii
 • mască pentru păr, masaj pentru scalp

Lunar

 • tratament cosmetic profesional la un salon, pentru curățarea porilor sau hidratare în profunzime
 • masaj de relaxare
 • manichiura, pedichiura