Toamna – anotimpul bogăției

Toamna este unul dintre cele mai ofertante anotimpuri din toate punctele de vedere. E plin de strălucire, bogăție și culoare. Mie îmi face o deosebită plăcere să salut venirea toamnei, deoarece am în minte o listă lungă de lucruri care îmi bucură sufletul.

De ce iubim toamna?

culorile frunzelor

În fiecare zi observăm frunzele din grădini, de pe marginea drumului, din parcuri cum își schimbă culoarea, trec de la verde, la galben, la portocaliu, apoi la roșu. În momentul în care adie puțin vântul ne trezim într-o ploaie de frunze, iar tabloul e spectaculos. Întotdeauna m-am gândit la faptul că dacă aș fi fost o pictoriță sau un fotograf, toamna ar fi fost laitmotivul lucrărilor mele. Îmi plac culorile, îmi place lumina toamnei și da, clar, toamna e un anotimp fotogenic.

Toamna ne răsfață din punct de vedere culinar. De la aroma plăcintei cu dovleac sau cu mere, de la castanele coapte până la gustul mustului, de la mirosul gutuilor așezate pe pervaz, toate ne dau un sentiment de liniște și relaxare. Să nu mai vorbim de minunățiile pe care le faci pentru iarnă, făcute acasă, cu mâna ta, de la zacuscă, bulion, vinete coapte, la dulcețuri și compoturi.

Ce ne oferă toamna?

Toamna vine cu schimbare de temperatură, cu bogăție de fructe și legume, cu plăcinte, cu lumânări aprinse, cu schimbare de stil vestimentar, cu noi începuturi, cu Hallowen, cu ploi, cu redecorare în culorile specifice ei. Mie tot acest tablou nu poate decât să-mi aducă un sentiment de plăcere. Ador sa fac plimbări lungi prin parcuri, ador să mă bucur de soarele de septembrie, octombrie, care aduce o căldură plăcută, nu sufocantă.

În această perioadă casele de modă își prezintă colecțiile noi, copiii încep un nou an școlar, iar mie personal toamna îmi dă senzația de un nou început. Încep să schimb decorul în casă, să trec la culori mai închise, citesc mai mult, petrec mai mult timp cu familia, cu cățelul, beau ciocolată fierbinte cu scorțișoară, merg mai mult la teatru, concerte, muzee și încep să fac planuri pentru Sărbători.

Voi cum primiți toamna? Ce sentimente vă încearcă odată cu venirea ei? Experimentați sentimente de tristețe deoarece plouă, e frig și monoton afară? Sau vedeți, ca și mine, partea plină a paharului și vă bucurați din plin de tot ce oferă acest anotimp minunat.