Apus de soare pe insulă

Insulă – Informații

Koronisia este o altă insulă superbă a Greciei, cu plaje sălbatice, cu priveliști spectaculoase și cu o lagună plină de vegetație și pești. Aici găsești mâncare bună și oameni prietenoși, iar Marea Ionică are o culoare nemaipomenită și întregește acest peisaj de vis. Apusul de soare e atât de frumos încât îți taie respirația și te lasă fără cuvinte.

Temperatură

Vremea pe insulă e ideală, cu temperaturi suportabile vara, cu toamne lungi și ierni blânde. Temperatura apei mării e de vis, vara se incălzește până la 27 grade, menținându-se caldă până la sfârșitul lunii octombrie.

Cazare și divertisment

Trebuie neapărat să ai cu tine și o bicicletă, deoarece drumurile șerpuite și înguste te ajută să te deplasezi prin toată insula. Te asigur că vei avea o experiență de neuitat. De asemenea, dacă vrei relaxare și odihnă, poți să și înnoptezi pe insulă, există posibilitatea de a închiria camere.

Taverne pe insulă

Iar, pentru a întregi tabloul, insula îți oferă și o experiență culinară de neuitat. Există patru taverne, cu mâncăruri rafinate de pește și fructe de mare proaspete, furnizate zilnic de pescarii locali. Preferata mea e Myrtaria sau Patenta după numele proprietarului, o tavernă situată într-o locație de vis, pe un mic deal cu vedere la mare și de unde poți admira, de asemenea, micul sat. Aici am mâncat cei mai gustoși creveți, gătiți în multe feluri, cât și cele mai bune scoici și celebrul platou de pește pentru care vin turiști din Arta, Ioannina și zonele înconjurătoare să-l încerce. Una din specialitățile lor e anghila afumată, coaptă pe țiglă.

Celelalte taverne le găsești în sat, aproape de malul mării și au în meniu preparate de pește cu diferite garnituri. Dacă nu ești fanul preparatelor din pește și îți dorești un meniu mai diversificat, poți găsi restaurante în orașul Arta sau în localitățile din împrejurimi, cu o gamă foarte variată a bucătăriei grecești.