Februarie – luna iubirii

Februarie este considerată a fi luna iubirii. Îmi place foarte mult cum sună, mai ales că și eu sunt născută în această lună. Sinceră să fiu mă consider o persoană care iubește foarte mult și căruia îi place să fie iubită. La nivel internațional, unii sărbătoresc iubirea pe data de 14 februarie, de Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților. La nivel național, ziua iubirii se sărbătorește pe 24 februarie, de Dragobete.

Dacă ar fi să-i dăm o culoare acestei luni, cu siguranță ar fi roșu, culoarea pasiunii și a iubirii. Dragostea se poate dovedi oricând, în orice zi, dar în aceste zile speciale, mulți alegem să demonstrăm și să arătăm mai mult afecțiunea față de persoana iubită. O facem prin intermediul florilor, cadourilor, inimioarelor și a ciocolatei. Ce mai, iubirea plutește în aer în această lună! Fiind și ultima lună a iernii, vremea se mai îmbunează, simțim primii fiori ai primăverii, așa că e un teren prielnic pentru sărbătoare.

De ce 14 Februarie?

Valentine’s Day

Există o legendă care spune că Valentinus a fost un preot roman care a trăit în secolul al III-lea, în timpul domniei lui Claudius al II-lea. Acesta își dorea să aibă o armată foarte mare, cu mulți soldați, așa că a dat un ordin prin care a interzis căsătoriile tinerilor. Preotul Valentinus a încălcat acest ordin și a continuat să facă căsătorii în secret. Doar că a fost descoperit și condamnat la moarte. Execuția lui a avut loc pe data de 14 februarie. În timp ce era închis și își aștepta sentința a avut un schimb de scrisori cu fiica unui gardian. De aici și tradiția de a schimba mesaje și cadouri de dragoste în această zi.

Dragobetele

Dragobetele

Pe data de 24 februarie românii sărbătoresc Dragobetele. Este o sărbătoare tradițională românească, iar Dragobetele este un personaj mitologic, este fiul Babei Dochia, asociat cu tinerețea, frumusețea și iubirea. Se spune că băieții și fetele trebuie să se întâlnească în această zi ca să rămână îndrăgostiți tot anul. Tradițiile legate de această sărbătoare diferă de la o regiune la alta a țării.

Emoția iubirii nu trebuie redusă la un singur tip de relație. Nu trebuie privită doar din perspectiva cuplului. E important să împărtășim mai mult sentimentul de iubire și față de familie, de părinți, frați, bunici, precum și față de noi înșine. O introspecție nu strică niciodată. Bucurați-vă așadar de cei pe care îi iubiți, împărtășiți-le acest lucru și faceți mici gesturi sau cadouri care să aducă bucurie în inimile celor dragi.

Sursa foto:Pixabay